SV Milsbeek weer met lege handen

Na de wat ongelukkige nederlagen van de laatste weken moest SV Milsbeek 2 wedstrijden spelen in 3 dagen. De derby in Heijen op Hemelvaartsdag werd in een slechte wedstrijd terecht met 3-1 verloren en zondag werd koploper Constantia het vuur aan de schenen gelegd en ongelukkig met 1-0 verloren.

Heijen: 3-1
Veel omzettingen in de verdediging, debuut van keeper Sjoerd Bus en schorsingen en blessures waren de oorzaak van een slecht begin tegen Heijen. Heijen heeft de punten nog hard nodig in de strijd om degradatie en was de bovenliggende partij. Dat Milsbeek tegen de verhouding met 1-0 voor komt door gelegenheidsspits Roy Neijenhuis was onverwacht. Onrust in de verdediging betekende ook de 1-1 voor Heijen nog voor rust. Na wat omzettingen in de verdediging leek Milsbeek de wedstrijd wat meer onder controle te krijgen maar een penalty en een vrije trap deden de Rood Zwarten tegen Heijen de das om. Collectief falen op Hemelvaartsdag.

Constantia 1-0
De koploper kon theoretisch kampioen worden maar trof in de ploeg van Danny Claassen een geheel andere tegenstander als 3 dagen eerder. Vanuit een goed georganiseerde verdediging was Milsbeek de betere ploeg. De keeper van Wanroij was echter de uitblinker deze middag bij reddingen voor de rust op inzetten van Freek Kerkhof en Ali Gencialogliu. Vooral de redding op een sublieme vrije trap van Ali mocht er zijn. Toen Milsbeek met invaller keeper Vincent Geurts verder moest en na 60 minuten na een rode kaart met 10 man verder moest leek een overwinning van Constantia een kwestie van tijd. Maar de Rood Zwarten toonden karakter en hadden meer verdiend na 2 reddingen van de keeper van de thuisploeg en een vrije trap via de paal. Toen een kwartier voor tijd ook nog een inzet van Freek Kerkhof van de lijn werd gehaald was het geluk aan de zijde van de koploper die met een knal van 30 meter keeper Vincent Geurts kansloos liet.

Een onverdiende 1-0 nederlaag restte voor de ploeg die nu wel als team goed speelde.
Komende zondag speelt SV Milsbeek haar laatste thuiswedstrijd tegen Juliana Mill.