Milsbeek wint weer van koploper

Milsbeek heeft afgelopen zondag wederom van een koploper gewonnen. Ulysses uit Megen werd in de laatste minuut met 1-0 nederlaag naar huis gestuurd.

Het waren mooie omstandigheden, mooi weer, een groen veld misschien wel te mooi om er een mooie wedstrijd van te maken. Milsbeek had na een slechte wedstrijd tegen SIOL wel iets goed te maken en de  gasten uit Megen hadden een koppositie te verdedigen. Verrassend was wel dat middenmoter Milsbeek het beste voetbal liet zien. Met name Freek Kerkhof liet met enkele individuele acties dat Milsbeek voor de overwinning ging. Milsbeek nam het initiatief en drukte Ulysses in de verdediging  door middel van vrije trappen en  corners. De gevreesde spits van Lith werd door de Milsbeekse verdediging goed geneutraliseerd en een 0-0 stand bij rust was redelijk op zijn plaats. De 2e helft was meer voor de Rood Zwarten en Milsbeek ging voor de overwinning. Grote kansen bleven uit maar Milsbeek blijft zoeken naar de openingstreffer. Voetballend via het middenveld bleef de ploeg van Danny Claassen de bovenliggende partij. Met het inbrengen van de weer fitte Jelle Beumeler kwam er meer “schwung“ in het Milsbeekse spel en onder aanvoering van de onvermoeibare Derek Smittenberg voert de thuisploeg druk op. Dat Freek Kerkhof uit een van de weinige mogelijkheden de 1-0 binnen ramt gaf de verhoudingen binnen het veld goed weer. Het slotoffensief van de gasten uit Megen wordt door de solide Milsbeek verdediging geluwd en keeper Frank Beljaars zorgt met een mooie redding voor de verdiende overwinning.

Dit betekent dat Milsbeek nu koploper is in de 3e periode met  9 punten uit 3 wedstrijden en klaar is voor de derby tegen Achates as. donderdag. Wij hopen op een verdere ongeslagen reeks in 2018 voor de Rood Zwarten en hopen op veel publieke steun voor de jonge ploeg.