Milsbeek wint knotsgekke wedstrijd

Milsbeek heeft afgelopen zondag van favoriet Festilent gewonnen. Een 3-2 achterstand werd in de laatste 5 minuten omgebogen in een 5-3 overwinning.

Na de teleurstellende seizoenstart vorige week en met een vervallen schorsing voor Bas Broekman ging Milsbeek op kermiszondag op bezoek bij Festilent in Zeeland. Deze ploeg is gedegradeerd uit de 3e klasse en was gebrand op een goede seizoenstart.

Milsbeek begon in een 4-4-2 opstelling en met twee 17 jarige spelers in de basis zeer goed aan de wedstrijd. Vanuit het sterke middenveld werden de snelle spitsen Robin en Selim constant vrijgespeeld. Robin en Jelle missen echter beide oog in oog met de keeper. Dat de rood zwarten na 24 minuten na een mooie aanval op voorsprong komen was dan ook dik verdiend. De snelheid van Robin Beekers werd optimaal benut en hij speelde de keeper goed uit. Na het eerste gevaar van Festilent (vrije trap) werd in de omschakeling de 2-0 gemaakt na een fantastische aanval. Via een splijtende pass van Bas Broekman werd Selim gelanceerd en zijn voorzet werd door Daniel Janssen ingekopt. SV Milsbeek was op dat moment heer en meester en had de wedstrijd al vroeg in het slot moeten gooien. Vooral de 17 jarige Rick van de Berg speelde soeverein achterin. Echter na een onnodige overtreding kwam Festilent terug in de wedstrijd. Een vrije trap bleef ongelukkig in de muur hangen en de Festilent spits scoorde 1-2. De jonge Milsbeekse ploeg was het even kwijt en via de snelle linksbuiten scoorde Festilent nog voor de rust de gelijkmaker. Net als vorige week gaven de mannen van Danny Claassen in korte tijd een voorsprong weg.

Voordat Milsbeek de zaak in de 2e helft recht kon zetten stond de verdediging elkaar aan te kijken na een diepe bal en kwam de thuisploeg komt op 3-2.
SV Milsbeek kwam niet meer aan het voetballen toe en leek op een 2e nederlaag af te stevenen. Festilent verzuimde de 4-2 te maken en de rood zwarten knokten zich onder aanvoering van uitblinker Nick Derksen terug in de wedstrijd. Met een tactische omzetting ging “aanjager” Derek Smittenberg op het middenveld spelen en na een balverovering kwam Daniel Janssen alleen voor de keeper. Hij maakte op zeer koele wijze zijn 2e doelpunt en de gelijkmaker in de 81e minuut, na een steekpass van Ali. Milsbeek koesterde echter het gelijkspel niet en scoorde uit een fantastische lange bal van Roy Neijenhuis in dezelfde minuut 3-4. Derek hoefde de bal er alleen maar in te lopen.
Als ook invaller Willem Jeene de 3-5 nog scoorde is de wedstrijd beslist.

De rood zwarte brigade heeft zich naar een geweldige overwinning geknokt en sleepte de eerste 3 punten mee naar Milsbeek.

Volgende week komt Achates op bezoek en zal er weer geknokt worden voor de 3 punten.