Terecht gelijkspel SV Milsbeek

In de thuiswedstrijd tegen Achilles Reek waren beide ploegen tevreden met de 1-1 eindstand. Door deze uitslag blijft Milsbeek toch de trotse koploper tot zeker na de winterstop.

Na een gelijkopgaande 1e helft waarin beide ploegen veel balverlies leden waren de kansen erg schaars. Het 1e gevaarlijke moment voor het Achilles doel was in de 15e minuut via Jurre Berns na een goed opgezette aanval. In de 19e minuut miste de ongelukkig spelende Pepe van Hoeve, geheel vrijstaand, een riante mogelijkheid om met het hoofd de 1-0 te scoren. Achilles kreeg in de 21e minuut de eerste goede kans om de score te openen maar de spits faalde in de afwerking. Even later treuzelde Bas Broekman iets te lang om de scoren waardoor de matige 1e helft doelpuntloos werd afgesloten.

De 2e helft een sterk startend Milsbeek dat doortastend op zoek ging naar de openingstreffer. Achilles werd onder druk gezet en in de 51e minuut werd het aanvalsspel van Milsbeek beloond met een mooie treffer van Nick Derksen die de op maat gegeven voorzet van Bas Broekman prima binnen schoot. Ondanks enkele kansjes vergat Milsbeek om echt door te drukken en de beslissende treffer te scoren. Vanaf de 70e minuut kantelde de wedstrijd een beetje en werd Achilles steeds dreigende zonder tot echt uitgespeelde kansen te komen. Milsbeek liet zich veel te ver terugzakken en was veel te slordig in de omschakeling om via een counter gevaarlijk te worden. Na een corner voor Achilles werd er in het strafschopgebied van Milsbeek een overtreding begaan en de terecht toegekende penalty werd onhoudbaar binnengeschoten door aanvoerder Rob van der Wijst. Beide ploegen bleven te onnauwkeurig spelen om een 2e treffer te scoren. De teams moesten zich dan ook tevreden stellen met dit terechte gelijkspel.