Terecht gelijkspel Milsbeek

Gezien de krachtsverhouding gedurende de gehele zeer sportieve wedstrijd was de 2-2- eindstand een terechte afspiegeling van de thuiswedstrijd tussen Milsbeek en EWC'46 uit Well.

De eerste 15 minuten was Milsbeek enkele keren gevaarlijk maar inzetten van Bram Banken en Daniel Janssen werden prima gekeerd door EWC doelman Rik Wijers. Hierna werd EWC de bovenliggende partij en alleen dankzij drie voortreffelijke reddingen van uitblinker doelman Justin Sillessen aan Milsbeek zijde kon EWC de score niet openen. Veel dom balverlies van Milsbeek luidde enkele gevaarlijke counters in en uit één van deze snel en prima uitgevoerde aanvallen scoorde EWC in de 25e minuut de op dat moment terechte eerste treffer. Milsbeek herstelde zich goed van deze achterstand en bood vanaf dat moment ook betere tegenstand . Dit resulteerde op slag van rust in de gelijkmaker door Mitch Kramer. Na de rust een meer gelijkopgaande strijd waarbij weer Milsbeek doelman Sillessen in de 47e minuut met een katachtige reflex een vrije trap uit zijn doel ranselde. EWC wist dankzij meer ervaring in hun team het Milsbeek steeds moeilijk te maken maar Milsbeek gaf weinig kansen weg. De in de 30e minuut ingewisselde speler zeer jonge speler Bas van de Weele kwam steeds beter in het spel en was diverse malen gevaarlijk doch in de eindfase miste hij de souplesse. Toch wist EWC in de 76e minuut voor de 2e keer te scoren. Trainer Neijenhuis van Milsbeek bracht de 2e jonge speler; Luuk de Bruin in en deze speler wist met een zeer knappe actie en onhoudbaar afstandsschot in de 79e minuut de gelijkmaker te scoren. Hierna golfde het spel op en neer zonder dat een team nog een grote kans kreeg. Beide teams waren tevreden met het gelijkspel in een zeer goed bezochte wedstrijd die het aanzien best waard was onder zeer goede leiding van scheidsrechter Meijer uit Reek. A.s. zondag speel Milsbeek uit in Oostrum.

door: Cor Derks