Verdiende nederlaag Milsbeek

In de uitwedstrijd op een winderig sportterrein in Well leed Milsbeek een 4-2 nederlaag. Vanaf de eerste minuut was er maar een ploeg die liet zien hoe je met een beetje meer inzet een wedstrijd kunt winnen. EWC leed ook veel balverlies en speelde matig maar compenseerde dat erg gemakkelijk doordat Milsbeek net als in de voorgaande wedstrijden te weinig duels won. Ook bij balbezit was het elke keer maar lukraak een pass geven zonder dat er een medespeler zich daadwerkelijk aanbood om die bal te willen hebben. Na balverlies bij spitsen of middenveld was er een zee van ruimte voor EWC om weer een aanval op te bouwen. Desondanks begon het duel veelbelovend.

Nadat EWC in de openingsfase al 2 keer gevaarlijk was geweest scoorde Pepe van Hoeve in de 4e minuut na een mooie steekpass van Wahid Rashidi. EWC bleef veel dreigender en na verschillende hachelijke situaties voor het doel van Milsbeek en nadat de bal al een keer van de doellijn was gehaald viel in de 28e minuut de meer dan verdiende gelijkmaker. Milsbeek bleef grossieren in verkeerde passes en keuzes, er werd geen enkele keer goed druk gezet op de tegenstander en met name op middenveld en in de voorhoede werden de meest simpele duels verloren. Een vrije trap van EWC belandde nog op de lat maar de 2e treffer voor EWC kon niet uitblijven. Na weer een situatie zoals eerder omschreven kon de spits in de 42e minuut ongehinderd de 2-1 ruststand scoren.

Ook de 2e helft eenzelfde spelbeeld. Veel te weinig spelers hadden de echte intentie om een bal te willen hebben. Het werd een makkelijke middag voor EWC. In de 52e minuut de derde treffer en de wedstrijd was toen eigenlijk al beslist. EWC verzuimde om het veldoverwicht om te zetten in meer doelpunten. Volkomen onverwachts scoorde Pepe van Hoeve in de 83e minuut de aansluitingstreffer. Vanaf dat moment speelde Milsbeek zoals het de hele wedstrijd had moeten spelen. Nu werden er wel duels gewonnen en werd EWC vastgezet op eigen helft. Maar dit offensiefje leverde geen treffer op. In de laatste aanval van EWC werd ook nog een 4e tegentreffer geïncasseerd.

Wederom een wedstrijd met bij teveel spelers niet de echte wil om een duel te winnen. Ook met de naar het laat uitzien zware blessures van Daniel Janssen en Mitch Kramer ziet de toekomst voor het team van John Neijenhuis er niet zo rooskleurig uit. Maar met de noodzakelijke wedstrijdinzet moeten dan ook punten te behalen zijn.

Aanstaande zondag speelt SV Milsbeek uit tegen Stormvogels in Siebengewald en op donderdagavond 18 november om 20.00 thuis de inhaalwedstrijd tegen VIOS uit Beugen. Twee wedstrijden waarin punten noodzakelijk te zijn om niet helemaal onderaan aan de ranglijst te komen.