Milsbeek terechte winnaar derby

In de thuiswedstrijd tegen de nummer twee, Achates, wist Milsbeek een verdiende 2-0 zege te behalen. In een wedstrijd waar de wind ook af en toe invloed had op het spelpeil was kreeg Milsbeek de beste kansen.

De eerste 15 minuten zag het daar nog niet naar uit. Achates zette op alle posities snel druk en Milsbeek kreeg daar weinig vat op. Al na 23 seconden had Achates op voorspong kunnen komen maar de inzet rolde tergend langzaam langs de paal. Nadat in de 13e minuut een vlammend schot van Achates maar net over het Milsbeek verdween, kwam Milsbeek beter in het spel. In tegenstelling tot vele voorgaande wedstrijden streed het team nu voor elke meter en bal en het was een mirakel dat de ruststand 0-0 was waar Milsbeek al zeker 3 keer had kunnen scoren. Ondanks de vele vaak onnodige overtredingen werd het een interessante derby. In de 32e minuut kwam de sterk spelende Daniel Janssen een teen lengte tekort om de score te openen en in de 35e minuut behoedde doelman Peeters met een prima reactie een achterstand voor Achates. Behoudens enkele ongevaarlijke speldenprikken werd Achates niet meer gevaarlijk voor het Milsbeek doel. De grootste kans om de score te openen was voor Wahid Rashidi maar om zelf de trekker over te halen. In geheel vrijstaande situatie speelde hij de bal breed op Daniel Janssen maar wederom doelman Peeters voorkwam een treffer.

Ook in eerste minuut van de 2e helft had Milsbeek geluk dat de Achates aanval op tijd tot corner werd getikt. De 2e helft werd met name het spel van Achates rommeliger en Milsbeek werd steeds sterker waarbij met name de snelle counters tot gevaar leidde. Uit de eerste de beste snel uitgevoerde aanval wist Daniel Janssen met een onnavolgbare actie de luid bejubelde 1-0 onhoudbaar te scoren. Achates leek aangeslagen en Milsbeek wilde de wedstrijd in een vroeg stadium op slot gooien. In de 60e minuut weer een snelle counter waarbij Daniel Janssen met een beetje geluk de 2-0 kon scoren. Hierna kreeg Milsbeek nog mooie gelegenheden om de voorsprong uit te bouwen waarbij het jammer was dat na een prima aanval een kopbal van Mitch Kramer net langs het doel zeilde. In tegenstelling tot de doelman van Milsbeek moest de sluitpost van Achates enkele keren redding brengen. Toch leek in de 80e minuut de wedstrijd nog spannend te worden. Na een 2e gele kaart moest Milsbeek met 10 man verder. De door Kai Bicentini genomen strafschop werd uitstekend gered door doelman Sillessen. De spanning in deze door behoorlijk veel toeschouwers bekeken sportieve wedstrijd was nu helemaal weg. Milsbeek speelde het restant enigszins professioneel uit en was zeer uitbundig na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Talas. Milsbeek nadert nu plek 3 op de ranglijst en is zelfs in de race voor een periodetitel. Als de ploeg in de komende wedstrijden dezelfde motivatie en spelvreugde kan tonen kunnen het nog mooie weken worden.

Aanstaande zondag speelt Milsbeek uit tegen het zeker niet te onderschattende Zwaluw in Oeffelt.