Clubman van het jaar

Op 22 mei was het een einde competitiefeest. Na 2 jaar mochten we eindelijk weer een klein feestje vieren. Omdat de KNVB de competitie een beetje op de kop gezet had, speelden niet alle elftallen tegelijk thuis. Maar de lagere elftallen sloten na een uitwedstrijd vanaf 14:00 aan. Tijdens de rust van de wedstrijd Milsbeek – Montagnards werd de clubman van het jaar bekend gemaakt.

Clubman van het jaar

Onder aandacht van dit publiek werd dit jaar de clubman van het jaar bekend gemaakt: Frans van Bergen. Frans is een man die altijd voor de club klaarstaat. Hij zorgt op de achtergrond dat altijd alles op stroomgebied blijft lopen. En vooral dat het Rood Zwarte hart blijft branden. Zijn voetbalcarrière past bij zijn karakter, onopvallend maar dienstbaar. Als rechtsback bij Milsbeek 3, 5 en later de veteranen kon je altijd op hem aan. Bescheiden maar altijd aanwezig. Tijdens zijn loopbaan was hij ook in dienst van de toenmalige hoofdsponsor CNC en was via zijn werk meer op het voetbalveld te vinden dan op zijn werk. Begin jaren tachtig, tijdens de grote verbouwing van de kantine en de uitbreiding van de SV met SPES heeft Frans vooral op stroomgebied veel voor onze club betekend. Na zijn actieve carrière is hij jarenlang leider (lijder) geworden van de veteranen. Vooral de laatste jaren lijder omdat het steeds meer leuren was om spelers bij elkaar te krijgen. Ondanks dat altijd positief maar vooral bescheiden. Frans stond voor iedereen klaar en als de thuissituatie zich daarvoor leende was hij er altijd. Hij hield hierbij altijd rekening met Marga maar ook met de tegenstander. Zelfs als scheidsrechter stuurde hij naar een gelijkspel zodat iedereen tevreden was.

Frans geniet van het leven onder meer met de carnaval maar vooral de uitstapjes van de veteranen in Tsjechië. Tijdens een van die tripjes werd Frans zijn actieve carrière afgesloten tijdens een heuse interland. Met nog 2 minuten op de klok viel hij in voor Look bij een 1-2 achterstand en sleepte nog een gelijkspel uit het vuur. Bescheiden als Frans was, zei hij de legendarische woorden “het gaat er niet om wie erin komt, maar wie eruit gehaald wordt”.Ook is Frans een rots in de branding tijdens de jaarlijkse Keramisto waar hij van begin tot het eind zorgt dat alle stromen goed verlopen. Na zijn loopbaan bij CNC is Frans toegetreden tot de onderhoudsploeg, waar hij op papier de klusjesman voor SPES is. Op papier is dat zo maar in werkelijkheid doet hij alles voor de gezamenlijke SV. Dat wij  hier nog veilig in de kantine staan hebben wij aan Frans te danken. Hij heeft alle stroomvoorzieningen aangepast en gezorgd dat alles weer veilig is. Ook als Milsbeek 2 tijdens een inhaalwedstrijd ’s avonds de lampen niet aan de praat krijgt is Frans er als de kippen bij om het op te lossen.

Al met al Frans staat altijd voor iedereen klaar, daarom is hij clubman van het jaar!

Toppers

Na de wedstrijd van 1 werden de toppers per elftal bekend gemaakt. Op ludieke wijze werden zij door hun eigen leider bedankt voor de inzet op maar vooral naast het veld. Toppers van:                                 

  • Milsbeek 35+: Jeroen Dinnissen                                                                                                         
  • Milsbeek 3: Paul Theunissen                                                                                                            
  • Milsbeek 2: Jasper Noy                                                                                                                      
  • Milsbeek 1: Tom Koster                                                                                      

Met een bbq-bon en volle pitchers werden de spelers bedankt. Rob en Ronald stonden achter de bbq, de dames van SPES waren intussen klaar met hun thuiswedstrijden en de DJ zorgde voor gezellige muziek.