We zijn weer aan de gang!

Nadat hopelijk iedereen heeft genoten van de zomervakantie, zijn we weer te vinden op de mooie groene grasvelden van onze voetbalvereniging. Graag geef ik via deze weg dan ook meteen de accommodatie-ploeg een pluim: prachtig om te zien dat tegenwoordig de witte kalklijnen zo strak op onze voetbalvelden staan! Enige regelmaat tijdens de week met naar schoolgaande kinderen en vaste trainingsdagen is in menig gezin na de zomervakantie ook wel weer welkom.

Ik wil ook graag alle trainers bedanken voor het meedenken tot een nieuwe jeugdindeling voor dit seizoen. Het valt zeker niet mee om het iedereen even naar de zin te maken, maar alle teams zijn qua bezetting ruimer ingevuld dan vorig jaar. Voor een club als Milsbeek is het dan ook fijn als er kinderen twijfelen over hun toekomst of juist graag willen aansluiten, dat ouders dit tijdig aan de trainers kenbaar maken. Dit voorkomt dat we aan het begin van het seizoen voor verrassingen komen te staan…!!

Keeperstrainer

Na afloop van vorig seizoen dachten we een nieuwe keeperstrainer voor onze keepende jeugdleden vastgelegd te hebben. Zoals wel vaker in de voetballerij, staan we nu toch met lege handen. Dit, omdat de desbetreffende trainer op het allerlaatste moment heeft gekozen voor een andere club. Helaas voor ons als jeugdafdeling en inmiddels een aantal gesprekken verder, staan we nog steeds met lege handen. We willen deze jaargang onze keepers toch in de gelegenheid stellen voor het volgen van keeperstrainingen. Ik ga dus door met mijn zoektocht… Mocht er bij iemand ‘een lampje gaan branden’, schroom niet om me te contacten.

NEC Nijmegen

De samenwerking die we afgelopen seizoen met NEC zijn aangegaan, begint ook gestaag vorm te krijgen. Er is een aantal weken geleden tijdens de aftrapbijeenkomst samen met alle partnerclubs uit de regio een jaarkalender met activiteiten en clinics ontwikkeld, waarvoor belanghebbende trainers, coördinatoren en zelfs kaderleden (bestuur) zichzelf kunnen aanmelden. De samenwerking met NEC heeft ook geresulteerd in ‘talenten-herkenners’ (lees: scouts) langs de lijn. Via deze weg wil ik Sten van Schaijk en zijn gezin nogmaals veel succes en vooral héél veel plezier wensen op trainingscomplex De Eendracht. Hij heeft dit seizoen de overstap mogen maken naar de NEC-Jeugdopleiding!

Hopelijk tot snel langs de lijn bij onze voetballende jeugd…!!
Heiko Klösters
Jeugdcoördinator SV Milsbeek.