SV Milsbeek JO13 wint de 1e fase!

Vorig jaar hadden we twee JO12 teams in de competitie, dit seizoen zijn de teams samengevoegd tot een JO13 team. Aan doelstellingen binnen het team geen gebrek: kampioen worden met een hecht team en ook nog eens met mooi voetbal!! Dat waren de drie meest uitgesproken doelen, dus daar gaan we dit seizoen aan werken! Gaaf te zien dat we dan ook hard op weg zijn om alle doelstellingen te gaan behalen ;) Maar we zijn er natuurlijk nog niet.

Oefenprogramma

Ons oefenprogramma startte met een oefenwedstrijd tegen het altijd lastige Heijen. We moesten wennen aan elkaar, misten Ruben in de goal en ook was het veld heeeeel erg groot. We spelen dit seizoen tenslotte voor het eerst op een volledig veld met ook nog eens een grote goal. Goed om te zien dat er genoeg spelers zijn die de handschoenen aantrekken als het nodig is. Strijd hebben we deze wedstrijd zeker geleverd en dat was voor de trainers een prima basis om mee verder te gaan.

Eerste fase

De 1e fase waren we ingedeeld in de 2e klasse. Dat was één klasse hoger dan waar Heijen speelde. Dus die eerste wedstrijd was er toch wel sprake van wedstrijdspanning….achteraf totaal niet nodig. We speelden namelijk goed en hebben de wedstrijd tegen JVC op één kwartje na prima gecontroleerd. Resultaat was 4-2 in het voordeel van Milsbeek. Na deze wedstrijd hebben we Constantia uit met 1-3 verslagen, SJO Maasduinen opnieuw met 1-3 verslagen en wonnen we thuis met maar liefst 5-1 van Haps. Er zat dus een overwinning aan te komen van de 1e fase met nog één wedstrijd in het verschiet.

Zenuwen

Maar dan spelen de zenuwen toch wel een rol. We hadden de laatste wedstrijd uit tegen EGS voldoende aan een gelijkspel om als 1e van het veld te lopen. Het liep helaas anders. Onze Ralf is absoluut het grootste van het team maar tegen EGS was zelfs Ralf klein. We speelden niet goed, liepen uit onze posities, verloren onze duels… het was gewoon zo’n wedstrijd die we allemaal wel eens hebben. Uiteindelijk hebben we in de rust gezegd dat wat er ook gebeurt wij er als team alles aan gingen doen om nog een resultaat te pakken. Strijd hebben we dan ook geleverd maar we werden helaas met 5-2 naar huis gestuurd…. Maar wat bleek? Onze concurrent JVC uit Cuijk had de wedstrijd ook verloren! Daarmee waren wij dus zeker van het winnen van deze 1e fase. De reactie van het team is te zien op de foto.. helaas waren we voor de foto niet compleet want Ruben, Minne en Lotte staan er helaas niet bij. Aan doelpuntenmakers geen gebrek want er zijn maar liefst 10 spelers die in deze 1e fase het netje hebben laten bollen!

Feest

Ondertussen hebben we deze winst gezamenlijk gevierd door met het team een frietje en snack in de kantine van de SV te eten. Dit kregen we aangeboden van de supportersvereniging/club. Super bedankt! De sfeer is goed en we gaan ons als team weer klaarstomen voor de 2e fase. Lees je dit en wil je op een zaterdag strijd, goed voetbal en een hecht team zien? Kom dan kijken naar de JO13!!

Groeten de trainers