Terecht gelijkspel Milsbeek

Onder ideale omstandigheden deelde Milsbeek in de thuiswedstrijd tegen Achilles Reek de punten.

In een zeer rommelige eerst helft kon Achilles met een terechte 2-1 de rust in. Met name de anders zo hechte verdediging van Milsbeek ging veelvuldig in de fout. Met name het balverlies in de opbouw was de eerste helft slecht verzorgd. Nadat de doelman van Achilles een schot van Jens Vervoort onschadelijk maakte in de 7e minuut was hij in de 17e minuut volstrekt kansloos op het afstandschot van Nick Derksen. Nadat Jurre Berns je de 20e minuut op de doellijn de gelijkmaker kon voorkomen was de Milsbeek achterhoede niet alert genoeg in de 25e minuut. Uit een voorzet werd zeer eenvoudig per kopbal teruggelegd en onberispelijk gescoord. Achilles was gedurende het vervolg in de eerste helft de iets betere ploeg die dan ook verdiend in de 32e minuut uit een scrimmage de 2e treffer scoorde tegen een veel te tam en onsamenhangend spelend Milsbeek.

De tweede helft een veel energieker en beter spelend Milsbeek. In de 55e minuut verdween een vrije trap van Roy Neijenhuis achter doelman Rik van Sonsbeek. Milsbeek was gedurende de gehele tweede helft de betere ploeg. Met name in de laatste fase van de wedstrijd ontbeerde het Milsbeek aan een beetje geluk. In de 72 minuut kon Pepe van Hoeve net niet scoren. Nadat Achilles in de 88e minuut verzuimde om de enigste kans in de 2e helft te verzilveren werd de blessuretijd een climax. In de 93e minuut belandde een inzet van Daniel Janssen op de lat, in de 95e minuut een knappe redding van de Achillesdoelman op een schot van Jelle van Hensbergen. In de 99e minuut belandde wederom een inzet van Daniel Janssen op de lat.

Gezien het verloop van de gehele wedstrijd een terecht gelijkspel. Milsbeek blijft in de race voor nacompetitie om promotie. A.s. zondag geen programma. Op 14 mei de uitwedstrijd tegen HBV in Beers. Bij winst zal de thuiswedstrijd op 21 mei tegen medekandidaat Cito beslissend worden wie er om promotie mag spelen.