Eclatante zege SV Milsbeek

Door: Theo Hendriks

SV Milsbeek heeft zondag een geweldige dag gehad, voor de wedstrijd zijn de nieuwe tenues voor de senioren en alle jeugd gepresenteerd en als klap op de vuurpijl werd HBV met maar liefst 9-0 opgerold.

Het begin van de wedstrijd leek het hier niet op want HBV kwam goed uit de startblokken en de bal ging rakelings langs het doel, daarna was het Milsbeek wat de klok sloeg. Een schot van uitblinker Mattie Scholten werd nog verwerkt maar na een mooie aanval over links legde dezelfde Mattie de bal panklaar voor Matthijs Tuijl en na 10 minuten leiden de Rood Zwarten al met 1-0. In de 18e minuut komt de thuisploeg op 2-0 via een aanval over rechts waarbij Mattie weer de voorzet geeft op Matthijs die in 2x keer de bal langs de keeper werkt. Milsbeek domineert en vergeet al na een half uur de wedstrijd in het slot te gooien maar schoten van Mattie Scholten en Mitch Kramer missen hun doel. Dat de gasten uit Beers pas in de 43e minuut hun eerste dreigende counter uitvoeren zegt genoeg over de dominantie van de thuisploeg. Uiteindelijk geklungel in de HBV verdediging geeft opnieuw Matthijs de gelegenheid om net voor rust de 3-0 te scoren en een echte hattrick is geboren.

Als HBV net na rust verkeerd opbouwt en Wahid Rashidi schitterend de 4-0 over de keeper legt lijkt Milsbeek even achteruit te leunen maar na een mooie redding van keeper Justin Sillessen is het verzet van de gasten gebroken en kan Milsbeek voetballend laten zien wat ze in hun mars hebben. Na wederom voorbereidend werk van Mattie scoort Wahid in de 60e minuut de 5-0, en scoort 5 minuten later ook Roy Neijenhuis zijn wekelijks doelpuntje en staat het 6-0. Nu gaat het even hard als invaller Niels Theunissen de bal uit de lucht fantastisch klaarlegt kan ook Wahid zijn derde doelpunt maken, 7-0. Sterkhouder Nick Derksen maakt in de 75e minuut de 8-0 na een collectieve aanval en 2 minuten later ligt de bal op de stip als de Beerse keeper Wahid een vrije scoringskans ontneemt. De goed leidende scheidsrechter voelt de wedstrijd goed aan en geeft bij deze stand geen rode kaart. Ook Wahid voelt de wedstrijd goed aan en geeft de bal aan de 17 jarige invaller Niels Theunissen die via een penalty zijn 1e doelpunt en de 9-0 op het scorebord schiet. Beduusd van het scoreverloop verloopt het laatste kwartier rustig en onderscheidt keeper Justin Sillessen zich met een fantastische redding zodat voor hem ook de heilige 0 op het scorebord blijft staan. Hieruit blijkt dat er in deze wedstrijd een uitzonderlijke teamprestatie geleverd is door de mannen van Halil Toprak en werd dit na de wedstrijd nog kort gevierd op de super Sunday in de kantine.

Volgende week spelen de Rood Zwarten de derby in Ottersum tegen Achates wat een wedstrijd op zichzelf is. Kunnen de Rood Zwarten de koppositie in de eerste periode verzilveren ?