MIlsbeek verliest derby maar wint periodetitel

Door Cor Derks:

In een hectische en felle wedstrijd moest Milsbeek op donderdagavond in Ottersum het onderspit delven tegen Achates. Vanaf het beginsignaal was duidelijk dat Achates fel streed om elke meter en de Milsbeek spelers weinig ruimte bood om hun geliefde en gevreesde spelletje te spelen. Er was door het zeer slechte veld en verlichting ook bijna niet mogelijk om enigszins technisch voetbal te spelen. Maar Milsbeek paste zicht toch teveel aan het spel van Achates en vergat om toch meer te combineren. Er werd te weinig in de ruimte bewogen wat de spelers van Achates goed uitkwam. Achates  leunde achterover en probeerde via lange ballen enigszins gevaar te stichten. In de 15e en 21 minuut voorkwam doelman Sillessen van Milsbeek een doelpunt door tot 2x toe in een 1 tegen 1 situatie prima te redden. Milsbeek had wel het meeste balbezit maar creëerde te weinig echte kansen. Het veldoverwicht resulteerde wel in talloze corners waarbij in de 20eminuut tot tweemaal toe de bal van de doellijn werd gehaald.

De 2e helft waarbij topscoorder Mattijs Tuil werd ingebracht werd het spel er alleen maar grimmiger op. Zeker nadat Bas Thijssen in de 51e minuut de score opende voor Achates met het enigste schot van de gehele wedstrijd tussen de palen van Milsbeek. Doelman Sillessen werkte de schuiver via de paal in eigen doel. Hierna werd Milsbeek veel sterker en moest de zeer sterk keepende doelman van Achates zeer regelmatig handelend optreden. Zo wist hij in de 53 minuut te beletten dat Mattie Scholten in een 1 tegen 1 duel de gelijkmaker kon scoren. Milsbeek bleef maar drukken op de hechte defensie van Achates maar vergat ook nu om meer via de zijkanten te spelen waar vaak de ruimte lag. Wahid Rashidi was tot 2x toe dicht bij een treffer na mooie aanvallen via juist de zijkant, nog een keer werd de bal van de doellijn gehaald en een zekere strafschop werd niet toegekend door de enigszins warrig fluitende scheidsrechter. Hij trok maar liefst 9 kaarten om deze felle derby niet uit de hand te laten lopen. Het was een wedstrijd waarbij Achates gezien hun tomeloze inzet de zege verdiende maar Milsbeek ontbrak het ook aan een beetje geluk.

Na afloop stormde de spelers en aanhang van Achates het veld op en leek het wel alsof zij de periodetitel konden vieren. De blijdschap was te begrijpen doordat zijn de 2e overwinning behaalde en Milsbeek de eerste nederlaag bezorgde. Voor Milsbeek was deze nederlaag enigszins zuur maar Milsbeek heeft zeer terecht de 1e periodetitel binnen door een fantastisch doelsaldo.

De ploeg kan zich nu voorbereiden voor de volgende derby op zondag 4 februari thuis tegen Vitesse'08