Nipte winst in Sambeek

Door:Cor Derks

Onder herfstachtige omstandigheden wist Milsbeek een 3-2 zege te behalen tegen het onderaanstaande SVSambeek.

In een wedstrijd waarin Milsbeek in feite niks te duchten had van Sambeek werd het toch nog een benauwde zege. Milsbeek kwam zeker in de beginfase met enkele prima combinaties tot mooie kansen. In de 5e minuut schoot Wahid Rashidi op de lat. Bij de volgende mooie aanval rondde hij die prima af. Na goede reddingen van de Sambeekdoelman op schoten van o.a.Jelle van Hensbergen en Roy Neijenhuis was hij in de 35e minuut kansloos op Roy's inzet na weer een snelle combinatie. Volkomen onverwacht ging de rust toch in met een gelijke stand. In de 44e minuut scoorde Sambeek uit een rebound na een hard ingeschoten vrije trap en bij een volkomen onschuldige aanval- na klungelig balverlies op het middenveld- verdween de bal plotsklaps en onhoudbaar in het Milsbeekdoel.

De 2e helft was Milsbeek nog dominanter maar speelde wel iets slordiger. Het regende bijna de gehele wedstrijd maar in de 2e helft ook talloze corners voor Milsbeek. In de 48e minuut werd daaruit door Jos van Tongeren gescoord. Milsbeek ging op jacht naar een volgende treffer maar uit de diverse mogelijkheden werd niet meer gescoord. Er werd soms teveel door gecombineerd waarbij een schot van afstand -zeker met de wind mee- waarschijnlijk meer gevaar zou opleveren voor de Sambeekdoelman. Nadat Pim Toepoel in de 88e minuut de lat raakte kon doelman Justin Sillessen in de 89e minuut het enigste Sambeek schot in de 2e helft op het Milsbeekdoel moeiteloos keren. Hierna floot de prima leidende en pas 17-jarige scheidsrechter van Wijst voor het eindsignaal. Door deze zege blijft de voorsprong op de nummer 2 SES 5 punten maar werd de voorsprong op de nummer 3 HBV uitgebreid naar 9 punten. A.s. paasweekend is Milsbeek vrij en speelt op 7 april de altijd moeilijke uitwedstrijd tegen uitgerekend HBV. Indien daar een goed resultaat wordt behaald komt een mogelijk kampioenschap steeds dichterbij.