Onnodige domme nederlaag

Door: Cor Derks

In de strijd om het kampioenschap leed Milsbeek een volstrekt onnodige nederlaag in Reek tegen Achilles. Maar door het onverwachte gelijkspel in hun kampioensduel van medeconcurrent SES heeft de ploeg toch nog een kans om alsnog de titel te behalen. In de allerlaatste wedstrijd thuis tegen het tegen degradatie vechtende Juliana uit Mill MOET de ploeg sowiezo winnen en hopen dat SES verliest in Beers tegen HBV. Ondanks de vele nederlagen in de afgelopen weken toch nog een sprankje hoop voor het team van Halil Toprak en Jan Smittenberg. Maar dan zal de ploeg vanaf het beginsignaal meteen volop voor de winst moeten gaan en elk duel met volle overtuiging spelen en de tegenstander geen enkel moment ook maar eventjes in een goede afloop laten geloven.

Tegen Achilles werd verloren tegen een tegenstander die louter uit standaardsituaties enigszins gevaarlijk werd maar wel aan die drie momenten in de hele wedstrijd voldoende had om te scoren, Drie doelpunten van Bas Linders die allemaal voorkomen hadden moeten worden, maar door slecht en zeer weifelend en knullig ingrijpen bij die situaties leidde dat uiteindelijk tot een 3-2 nederlaag. In de 15e minuut werd de score geopend maar in de 25e minuut na een zeer mooie aanval over de rechterflank werd de voorzet onberispelijk ingeschoten door Wahid Rashidi. De Milsbeekse supporters en de spelers tankte hier weer vertrouwen uit en Milsbeek ging beter spelen zonder tot echt grote kansen te komen. Volkomen tegen de verhouding en volstrekt onverwachts scoorde de geheel vrijstaande Linders in de 45e!!! minuut nog tweemaal. Een enorme domper zo op slag van rust.

Na de rust probeerde Milsbeek van alles om alsnog de gelijkmaker of de verdiende winnende goal te scoren maar behoudens een prachtige treffer van Nick Derksen kon de ploeg de verdiende gelijkmaker niet scoren. Achtereenvolgens Pim Toepoel, Roy Neijenhuis, Pepe van de Hoeve, Derk Smittenberg en Jos van Tongeren waren er zeer dichtbij maar het geluk bij de afronding ontbrak. Qua inzet kon niemand het team zeker in de 2e helft iets verwijten. Pinkstermaandag zal dus vanaf de 1e minuut gespeeld moeten worden met een ongekende winnersmentaliteit die eindelijk weer eens in overwinning eindigt. Er zal de gehele wedstrijd contact zijn met Beers over de stand van zaken in die wedstrijd. Alles is op deze laatste competitiedag aanwezig voor een bezoek aan het sportpark waar in ieder geval het kampioenschap van Milsbeek 2 gevierd gaat worden.