Milsbeek blijft 4e klasser

Door: Cor Derks
Foto: Theo Peeters

Op het sportpark aan de Zwarteweg was het een bijzonder en zeer gezellige drukte van jewelste mede omdat VIOS/SPES de halve finale moest spelen en er hing een fantastische sfeer.

In een weinig opwindende en bijzonder matige, maar zeer sportieve wedstrijd leed Milsbeek in deze promotiewedstrijd, conform de laatste periode in de reguliere competitie, een nederlaag tegen HBV uit Beers. Milsbeek begon erg sterk en bij de eerste aanval moest de doelpaal van HBV redding brengen. En zoals in de laatste wedstrijden symbolisch was scoorde de tegenstander volstrekt onnodig de 0-1. Hierna leek Milsbeek het kruid wat vooraf aan de wedstrijd veelvuldig met vuurwerk werd afgeschoten te hebben verschoten. Milsbeek grossierde in veelvuldig balbezit maar werd gedurende de gehele wedstrijd geen enkele keer gevaarlijk voor het doel van HBV. Ook HBV kreeg zeer sporadisch een kansje maar wist in de 25e minuut toch de 2e treffer te scoren.

De 2e helft was het aanzien nauwelijks waard en voor beide doelen was er werkelijk geen enkel gevaar te noteren. Het was eigenlijk typerend voor deze wedstrijd dar het prima leidende neutrale dus slechts 2 gele kaarten moest geven omdat er nauwelijks sprake was van een verbeten strijd om de finale om promotie naar de 2e klasse te behalen. Uiteindelijk gaat HBV naar de finale tegen ELI uit Lieshout en is voor Milsbeek de competitie ten einde die een zeer voortvarende eerste en tweede periode kende maar waar na de winterstop de ploeg het spoor om onverklaarbare wijze volledig bijster raakte en slechts tot een schamel aantal punten kwam. De uitgebluste ploeg is nu toe aan enkele maanden rust alvorens tijdens het ALBO toernooi met maar liefst 12 ploegen de voorbereiding voor het nieuwe seizoen zijn gestalte gaat krijgen.