datum
tijd
thuis
uit
scheidsrechter
datum
thuis
uit
uitslag
rank
team naam
gespeeld
punten
1
SV Milsbeek JO12-1
7
16
2
UDI'19/CSU JO12-1
6
15
3
Juliana Mill JO12-2JM
7
14
4
Boekel Sport JO12-3JM
7
9
5
SV Venray JO12-5
6
6
6
Wittenhorst JO12-4JM
5
3
7
ST Fiducia/Elsendorp JO12-1
6
1

SV Milsbeek JO12-1 goes international!

In de competitie houden de jongens van JO12-1 zich al vier fases prima staande in de 1e klasse. De derde fase werd zelfs afgesloten met een keurige 1e plek!! Daarom was het mooi om ons eens te gaan meten tegen onder andere wat internationale teams. Gewoon om te kijken waar we staan met de ontwikkeling van het team.

Easter Open

In het paasweekend was het dan zover. We hadden ons aangemeld voor het Easter Open toernooi. Een toernooi wat redelijk in de buurt op meerdere sportparken wordt gehouden. Wij speelden onze wedstrijden op zaterdag in Stevensbeek. Omdat we Jop Smits vanwege een blessure in het veld misten waren we genoodzaakt ons team te versterken met wat nieuwe krachten. Die hadden we gevonden bij Diem Jansen en Mees Sluiters. 

Denemarken

Onze eerste wedstrijd speelden we tegen Horsens Nord uit Denemarken. De spanning was ongekend. Dat hadden we dit seizoen nog niet eerder meegemaakt. Uiteindelijk hebben onze Deense tegenstanders in deze wedstrijd maar één kans gehad om te scoren. Een schot van afstand belandde op de lat buiten bereik van onze keeper. Buiten dit gevaar zorgde onder andere Ralf Spikmans, Thom Kersten en Jan Hendriks dat de Denen niet verder kwamen dan het middenveld waar ze keurig afgestopt werden. Ook wij kregen niet veel kansen deze wedstrijd. Om eerlijk te zijn hebben we er maar ééntje gehad. En dat was voor ons genoeg!! Diem kwam vrij aan de linkerkant van het veld en was niet zelfzuchtig maar zag dat Sam Eikholt vanuit het middenveld aan kwam rennen. Een perfecte pass en keurige afronding zorgden dat we onze eerste overwinning van het toernooi binnen hadden. 

Derby

De tweede wedstrijd was voor de ouders langs de kant het belangrijkste. Niet alleen was het DE derby tegen Vitesse08 uit Gennep, maar als we deze wedstrijd zouden winnen was de kans groot dat we op zondag uit konden slapen... toch Patrick ;-)  We moesten dus winnen! De wedstrijd was rommelig, we gaven opnieuw niets weg, maar creëerden ook heel weinig kansen. Gelukkig lukte het onze spits Roan van Schaijk om zich met een mooie actie vrij te spelen van de verdediging en de bal keurig in de hoek van de goal te schieten. 1-0!! direct ook de einduitslag van deze wedstrijd. Met twee doelpunten voor en nul tegen stond ons alleen nog een wedstrijd te wachten tegen Luton Town FC uit Engeland.  

Engeland

Onze tegenstander uit Engeland was duidelijk van een ander kaliber dan de voorgaande tegenstanders. Het mooie van dit soort tegenstanders is dat je vaak wat meer ruimte krijgt om zelf te kunnen voetballen maar onze jongens kregen de bal maar moeilijk weg. Het lukte Sjors Rensen wel om af en toe tussen de linies de ballen door te spelen maar helaas kwam de bal dan ook weer heel snel onze kant op. Aan de rechterkant van het veld was het Tim van der Valk die duidelijk zijn mouwen had opgestroopt en zijn tegenstander geen ruimte gaf! De rest van het team nam het voorbeeld over en we zijn als team gaan verdedigen. De wedstrijd werd steeds zwaarder, de druk nam toe, maar gelukkig werden de meeste (kop)duels door onze jongens gewonnen. Uiteindelijk is het heel fijn, (en was het ook nodig) dat we een topper in de goal hebben staan! Met een aantal mooie reddingen hield Ruben Janssen ons deze wedstrijd overeind!! De slimmigheidjes van Ruben (lees tijdrekken) waren wel door de scheidsrechter opgevallen waardoor we een paar minuutjes door moesten voetballen, maar het lukte het team om uiteindelijk een zwaarbevochten punt uit deze strijd te slepen. 0-0. 

Sjors sneller bij de bal dan de speler van Luton Town FC. Met op de achtergrond Ralf, Ruben en Thom.
 

Diem (rechts) in duel met een speler van Luton Town FC, Roan (Links) klaar voor de aanval.

Zondag

Op de zondag(middag) speelden we onze wedstrijden in Uden op de velden van UDI’19. Van de 16 teams op zaterdag waren er nog acht over. We waren opnieuw ingedeeld in een poule van vier teams met twee teams uit andere groepen die op zaterdag 2e waren geworden en twee teams (waaronder wijzelf) die eerste waren geworden. We hadden ons huiswerk op de zaterdag goed gedaan en wisten dat onze 1e wedstrijd tegen Alverna een zware zou kunnen worden......dat was het ook.

Alverna

Alverna die het hele seizoen bovenin de hoofdklasse speelt bleek ook echt een maatje te groot voor ons. Zonder een kans te hebben gehad hebben we geknokt voor wat we waard waren maar werden we toch echt met 3-0 van het veld gestuurd. Absoluut geen schande maar juiste een goede les voor onze jongens. De volgende keer gewoon proberen je eigen spelletje te spelen ;-).
Doelstelling na deze wedstrijd was dus duidelijk.. tweede van de poule worden zodat je om de 3e en 4e plek kunt spelen. Ook al moesten er een paar ouders om 18:00 uur voor de buis zitten, vanwege de bekerfinale, wij gingen voor de tweede plek!! 

Betrokken Spartaan of Sparta?

De tweede wedstrijd moesten we tegen de Betrokken Spartaan uit Rotterdam. Er was wat onrust in de ploeg. Waren ze nu wel van Sparta Rotterdam of niet? Ze hadden shirts aan van Sparta en droegen ook nog eens het logo dus tja de jongens waren eigenlijk al een beetje onder de indruk voordat de wedstrijd was begonnen. We kwamen niet in de wedstrijd en het leek een saaie 0-0 te gaan worden. Maar de scheids zag een bal tegen een hand aankomen en vond het voldoende om een penalty aan de Rotterdammers te geven. Geen VAR aanwezig dus we hadden het te accepteren. 0-1 balen!! Met nog 1 minuut op de klok gaven onze jongens alles wat ze nog hadden wat resulteerde in een mooie aanval. Van achteruit over een paar schijven bereikten we uiteindelijk Mees die op snelheid al richting de goal was gerend. zou het dan toch gebeuren.... natuurlijk. Mees schoot de bal onhoudbaar langs de keeper waardoor we nog steeds zicht hielden op die tweede plek. De wedstrijd was direct ten einde en met 1-1 moesten we onze laatste wedstrijd winnen om nog door te gaan.

Opnieuw Denemarken

Onze laatste poulewedstrijd speelden we opnieuw tegen een Deense ploeg. Maar ditmaal was het Svogerslev BK. Wij moesten winnen en zij hadden aan een gelijkspel genoeg om voor de 3e en 4e plek te spelen! De wedstrijd was onze beste wedstrijd van deze dag waarin we toch echt probeerden vooruit te voetballen. We hadden wat meer controle, we wonnen meer van onze duels maar werden niet echt gevaarlijk voor de goal. Een noodzakelijke redding van Ruben hield ons opnieuw in de wedstrijd. En nu waren het de de Denen die tijd aan het rekken waren door lang te wachten met uittrappen of ingooien. (Oja, dat ingooien hebben we overigens moeten leren op zaterdag omdat wij in onze reguliere competitie mogen in dribbelen in plaats van ingooien.) De tijd tikte door, de laatste omzettingen in het veld waren gedaan maar helaas, het mocht niet meer baten. We speelden deze wedstrijd 0-0 waardoor het toernooi er voor ons opzat. 

Met het team hebben we in ieder geval een gezellig en leerzaam toernooi gespeeld. Met een prima 6e plaatst mogen we trots zijn op ons resultaat.  
Sportgroet van de trainers!