Odiliapeel/Braks Gro JO14-1JM
4
1

SV Milsbeek JO14 stabiele middenmoter

17 maart, de dag na onze grootste overwinning van het seizoen zitten we al weer bijna op de helft van de 3e en direct ook de laatste fase van de competitie.

Groot team

De JO14 bestaat uit een team van maar liefst 17 spelers en speelsters en ondertussen mogen we ons toch wel een stabiele middenmoter in de derde klasse noemen. Iets wat opvalt in het team is dat we in alle fases weinig tegendoelpunten incasseren. Niet alleen heeft dat te maken met zeer goed keeperswerk van onze keepers Ruben, Jan of Cas, nee in de verdediging zitten we kort op onze tegenstander zodat ze weinig kansen kunnen creëren. Onze verdediging staat dus als een huis! We hebben voldoende keuzes in ons team met spelers die gelukkig flexibel zijn op het moment dat dat van ze gevraagd wordt. Met zo’n groot team kun je nou eenmaal niet altijd op je meest favoriete plaats staan.

Verdediging

Aan de linkerkant in de verdediging staat meestal Stef afgewisseld met Cas. Beiden zijn steeds vaker te zien in onze aanvallen wat ze tot echte wingbacks maakt. Aan de rechterkant weten Milan en Noah de tegenstanders af te stoppen, beiden fysiek zeer sterk dus voor een tegenstander (of met de training de trainer) verschrikkelijk om bij te staan. Centraal in de verdediging zijn Thom en Ralf de personen die de spits uitschakelen maar ook nog eens perfect rugdekking geven daar waar het nodig is. Als we een linie opschuiven hebben we heel veel mogelijkheden, eigenlijk alle nog niet genoemde spelers. Diverse spelers in het team wisselen namelijk een plek op het middenveld af met een plek in de aanval.

Middenveld en aanval

Zo hebben we Jop, sterk aan de bal en altijd een oogje voor de vrije ruimte. Af en toe deelt hij het middenveld met Sjors, sterk in coachen, weet waar hij moet lopen en als hij dan ziet dat de keeper voor zijn goal staat dan is het kassa! Dan hebben we ook Timon op het middenveld, een speler met zeer veel creativiteit aan de bal die steeds vaker in de verdediging laat zien dat hij daar ook zijn mannetje staat. Verder hebben we een drietal dames bij de JO14. We hebben Minne die meestal vanaf de zijkant speelt met een ontzettend goed schot, alleen de lat stond haar doelpunt dit seizoen nog in de weg. Aan de andere kant van het veld hebben we Lotte aan de zijkant staan, een slimme speelster, weet waar ze moet staan en weet hoe en wanneer ze een tegenstander uit moet spelen. Afwisselend op het middenveld en onze aanval hebben we dit seizoen een nieuwe speelster Keara. Met een ontzettende drive naar voren en haar snelheid is ze vaak haar tegenstander te snel af wat al in meerdere doelpunten heeft geresulteerd. Maar we zijn er nog niet. Zo hebben we Ivan, die dit seizoen een mooie ontwikkeling doormaakt en het iedere tegenstander lastig maakt. Maar hebben we ook Tom (zonder h), technisch sterk aan de bal en steeds vaker een verassende actie in huis. Een speler die dit seizoen op de meest verschillende posities heeft gespeeld is Jan, achterin, voorin, op het middenveld, overal weet hij het de tegenstander lastig te maken en tegenwoordig maakt hij ook nog eens minuten in de goal. De laatste speler die veel minuten heeft gemaakt op het middenveld maar tegenwoordig vaker in de aanval te zien is Roan. De combinatie van zijn snelheid en acties zorgt ervoor dat hij met regelmaat zijn goaltjes mee pikt dit seizoen.

Derde fase

In de huidige fase hebben we onze eerste wedstrijd van Boekel Sport verloren. Maar in de weken erna zijn we punten gaan pakken. De afgelopen vier wedstrijden hebben we acht punten behaald waarbij we zelfs de koploper Achilles Reek (met drie dispensatiespelers) op een mooie 3-3 hebben gehouden. Achteraf hadden we die wedstrijd eigenlijk moeten winnen. Achteraf…..

Wedstrijdverslag 16 maart 2024: SV Milsbeek JO14 – DWSH’18

Afgelopen 16 maart speelden we met ontzettend veel publiek in eigen huis een competitiewedstrijd tegen DSWH’18. Onze eerste ontmoeting eerder dit seizoen resulteerde in een 1-1 gelijkspel, waardoor we wisten dat het geen makkelijke wedstrijd zou worden. De start was duidelijk voor SV Milsbeek, met een mannetje meer op het middenveld waren we de tegenstander te slim af waardoor iedere (tweede) bal voor ons was. Bijna de hele eerste helft speelde zich op de helft van de tegenstander af. Al vroeg in de wedstrijd was het Jop die goed keek en de bal keurig naast de keeper krulde. 1-0 binnen 4 minuten. We gingen op zoek naar de 2-0 maar uit het niets was er een klutsbal die voor de voeten viel van onze tegenstander en daar stond het 1-1. Balen maar we gingen door waar we mee begonnen waren. Tot twee keer toe keurde (de overigens zeer goed fluitende) scheidsrechter Noud onze 2-1 af, maar was het echt buitenspel?? Zonder VAR zullen we het nooit weten. Het bleef dus 1-1 maar de druk voor de goal van DWSH was niet meer te houden. Het was de keeper van DWSH die met een uittrap de bal zo bij Sjors in zijn voeten speelde en die twijfelde geen moment. Van een kleine 25 meter was de keeper kansloos en hadden wij eindelijk onze voorsprong te pakken. We hadden de smaak van scoren te pakken en nog voor het rustsignaal was het twee keer raak voor Roan die sneller was dan zijn tegenstander en de stand tot 4-1 in het voordeel van SV Milsbeek bracht.

Na de rust werd het voetbal wat slordiger. Onze tegenstander had wat vaker balbezit waardoor met name Noah, Milan en Thom het ook drukker hadden. De duels werden achterin wel gewonnen maar de bal ging te vaak zonder te kijken blind naar voren waardoor hij vaak net zo snel weer terug was. Gelukkig was daar na een mooie actie een schot van Sjors, die voor de comfortabele 5-1 zorgde! Drie minuten later was het de beurt aan DWSH en lag de bal helaas bij ons in het netje. 5-2. Het spelbeeld werd er niet beter op, DWSH kreeg geen grote kansen meer en de schoten die nog op goal kwamen waren allemaal een prooi voor Ruben, die na zijn reddingen Alisson Becker nadeed en nog wat extra seconden voor ons bij elkaar sprokkelde. Toch wisten wij nog twee keer te scoren in de slotfase van de wedstrijd. Bij doelpunt nummer zes was het Ivan die perfect stond opgesteld toen de keeper van DWSH een schot wist te keren. Tussen drie man wist hij de bal strak tegen het netje aan te schieten 6-2. De laatste goal van de wedstrijd kwam opnieuw op naam van Roan die naast zijn drie afgekeurde goals alsnog een hattrick op zijn naam zette. Met een afstandsschot bepaalde hij de einduitslag op 7-2 waarmee we onze grootste overwinning van dit seizoen tot nu toe behaald hebben. Een fantastische teamprestatie!

We staan op dit moment op een 7e plaats met nog een aantal mooie wedstrijden te spelen! Laten we hopen dat we deze goede serie een vervolg kunnen geven in de resterende wedstrijden!