SV Milsbeek verrassende koploper

SV Milsbeek staat na 5 wedstrijden in 4G verrassend aan kop. Met goed voetbal werd het nog ongeslagen Juliana Mill met 1-4 in eigen huis verslagen.

Een regenachtige zondag weerhield Milsbeek niet om een goede pot voetbal te spelen. Hoewel het veld goed bespeelbaar was, moesten beide ploegen toch duidelijk aan de omstandigheden wennen. Het eerst doelpunt viel dan ook al snel toen Pépé van Hoeve bij het uitverdedigen uitgleed en een Millse middenvelder de bal zo mee kon nemen en hard in de kruising schoot. Na 6 minuten keken de Rood Zwarten al tegen een achterstand aan. Maar dat de jonge Milsbeekse ploeg onder de nieuwe trainer Robert Theunissen gegroeid is bleek al snel. Door het natte veld schoot een diepe bal door op links en werd door Daniel Janssen en Jurre Berns voor het doel gebracht naar Bas Broekman die de bal klaarlegde voor Jelle van Hensbergen. Deze kapte naar zijn linker en schoof de bal onhoudbaar in de hoek. Na 10 minuten was het al 1-1. Niet onder indruk van de koploper ging Milsbeek haar eigen spel spelen, opbouw van achteruit diep spelende backs om voetballend een overwicht te krijgen op het middenveld. Dit resulteerde in een goede kans voor Daniel Janssen maar de bal kreeg door het natte veld te veel snelheid waardoor hij een open kans miste. Het spel ging op en neer en Juliana liet zien waarom zij bovenaan staan. Een scrimmage in het Millse strafschopgebied zorgde voor onrust en leidde bijna tot een Milsbeeks doelpunt, daarentegen was Juliana tot twee keer toe gevaarlijk met afstandsschoten maar het bleef 1-1 tot de rust.

De rood zwarten voelden dat er meer inzat en schoten na de rust direct uit de startblokken. Vroeg druk zetten van Nick Derksen leverde balbezit op en Wahid stak de bal perfect op Bas Broekman. Alleen voor de keeper scoorde hij na 5 minuten beheerst de 1-2. Juliana Mill probeerde Milsbeek onder druk te zetten en creëerde tussen de 55e en 65e minuut een overwicht. Goed ingrijpen van het foutloze centrale duo Smittenberg en Koster en een redding van Justin Sillisen weerhielden Mill van de gelijkmaker. Na een snel uitgespeelde counter over rechts was het ‘goudhaantje’ Daniel Janssen die een voorzet van Bas Broekman afrondde, 1-3. Dit doelpunt gaf de Rood Zwarten zoveel vertrouwen dat Juliana geen druk meer kon zetten omdat Milsbeek telkens een “voetballende” oplossing kon vinden. De wedstrijd was dan ook gespeeld, alhoewel een te korte terugspeelbal van de overigens uitstekende spelende Roy Neijenhuis nog bijna tot een doelpunt van Juliana leidde. Maar zelfs met 2 invallende A spelers werd de thuisploeg voetballend aan de kant gezet en scoorde Daniel zelfs de 1-4 na een perfecte aanval.

Na complimenten over het spel werd nu ook resultaat behaald en gaan de Rood Zwarten met 4 overwinningen op rij volgende week met vertrouwen op bezoek naar het onbekende SCMH.