Nieuwe richtlijnen Covid19

Beste leden, vrijwilligers en bezoekers van SV Milsbeek

Met ingang van zaterdag 13 november gelden nieuwe, aangescherpte regels om de toename van het aantal coronabesmettingen te beteugelen. We zetten de consequenties voor jullie op een rijtje, inclusief aanvullende maatregelen vanuit SV Milsbeek. Vriendelijk verzoek aan alle leden en ouders om onderstaande dus goed door te lezen.

Al sinds vorige week geldt dat niet alleen in de kantine de QR-code gecontroleerd moet worden, maar bij álle binnenlocaties op het sportpark én op het buitenterras. Dat betekent dat voortaan alle mensen van 18 jaar en ouder bij het betreden van de accommodatie hun Corona Toegangsbewijs (CTB) moeten tonen. Dat geldt dus ook voor spelers.

Een uitzondering geldt voor mensen die functioneel aanwezig moeten zijn; trainers, coaches, leiders, scheidsrechters en terreinmeesters. Zij hoeven geen CTB te tonen. Ook ouders die meerijden vallen onder functioneel.

Met ingang van heden (13 november) zijn bezoekers bij trainingen en wedstrijden helaas niet meer welkom. Ouders die moeten rijden voor hun kinderen bij uitwedstrijden vallen daar niet onder. Wel in alle redelijkheid natuurlijk, niet dat elke speler een eigen begeleider heeft.

Ook voor de kantine zijn er aanvullende regels. Er is een uiterlijke sluitingstijd van 20.00 uur. We hebben daarom besloten om de kantine alleen nog te openen op zaterdag en zondag.

Voor zaterdag geldt dat de kantine een afhaallocatie betreft. Dit betekent dat zowel spelers en begeleiders (ouders) de kantine betreden met een mondkapje op. Ze hoeven dan geen geldige QR code te laten zien. Consumpties worden daarna meegenomen naar buiten en daar genuttigd. Er zijn buiten geen zit-faciliteiten.

Op zondag bij het betreden van de complete locatie (kantine en kleedlokalen) geldt een algehele QR code plicht. Zonder geldige QR code geen toegang. Deze QR code wordt gecontroleerd door de vrijwilligers van SV Milsbeek. Ook de leden/vrijwilligers van SV Milsbeek laten zich scannen op een geldige QR code.

Verder hebben we besloten om de sinterklaas voor de senioren (2 december) en vrijwilligersdag (11 december) te annuleren. Voor de sinterklaasactiviteit voor de kinderen zoeken we naar een alternatief. We zullen de ontwikkelingen nauwlettend volgen en besluiten later over het doorgaan van de nieuwjaarsreceptie (1januari).

Het gedrag van ons allemaal wordt medebepalend voor mogelijke toekomstige maatregelen van de overheid. Blijf thuis en laat je testen bij corona gerelateerde gezondheidsklachten, was regelmatig je handen en houd waar mogelijk anderhalve meter afstand.

Bestuur SV Milsbeek