Zwaarbevochten zege SV Milsbeek 1

Door een 2-1 thuis overwinning tegen het op de derde plaats staande DSV uit St. Anthonis heeft Milsbeek zich keurig in een mooie middenmoot positie genesteld. De zege werd uiteindelijk bewerkstelligd door een sterke 2e helft waarin Milsbeek keihard bleef werken en een mooie teamprestatie leverde. De eerste helft had Milsbeek het te danken aan de uitstekende reddingen van doelman Justin Sillessen dat het niet op een grote achterstand zou komen. DSV was veel sterker en wist zich met mooie aanvallen ook een aantal kansen te scheppen maar de toch dreigende spitsen wisten niet te scoren middels een velddoelpunt. Toch kwam de zeer verdiende 1-0 voorsprong er in de 33e minuut. Nadat de doelman de bal al klemvast had werd er een domme en volstrekt onnodige overtreding in het strafschopgebied gemaakt. Nu was doelman Sillesen kansloos en benutte Lars Veldpaus de strafschop. Aanvallend stelde Milsbeek erg teleur en wist zich slechts 2 kleine kansjes te creëren.

Na de rust de eerste 10 minuten hetzelfde spelbeeld en daar waar iedereen een 2e treffer voor DSV verwachtte viel geheel onverwachts de gelijkmaker in de 53e minuut. De gehele wedstrijd onzichtbare goaltjesdief Daniel Janssen liet als een duveltje uit het doosje de keeper van DSV kansloos. Dit was het moment waarop de Milsbeek spelers weer geloofden in een goede afloop. Met een tomeloze inzet werd het sterkere DSV bestreden. Deze werklust werd beloond met een prima doelpunt in de 66e minuut van de opgekomen linkerverdediger Pèpè van Hoeve. Ondanks het veldoverwicht van DSV werd deze niet verwachtte voorsprong  tot het laatste fluitsignaal van de uitstekende scheidsrechter Vissers uit Zeeland met man en macht verdedigd.

Aanstaande Zondag speelt Milsbeek de uitwedstrijd tegen SES uit Langenboom de huidige nummer twee van de ranglijst.