Milsbeek laat punten liggen

Alweer heeft Milsbeek punten laten liggen tegen een ploeg uit de onderste regionen. Tegen laagvlieger SIOL werd onnodig met 1-0 verloren.

Een harde wind, kunstgras en een zieke speler tijdens de warming up. Factoren die een goed resultaat in de weg leken te staan. Ondanks dat begon Milsbeek niet eens slecht aan de wedstrijd. Met de 17 jarige middenvelder Luuk de Bruin in de basis was het even zoeken naar de juiste balans. Jurre Berns schoof door naar de linksbackplaats. Een waarschuwingsschot van Bas Broekman leek op een offensief. Helaas zwakte dit snel af nadat Jurre Berns met een hoofwond na een ongelukkige botsing al na 20 minuten uit moest vallen. Hoewel invaller Willem Jeene goed inviel was de schwung er uit. Te weinig combinaties en te snel de bal diep spelen was met de harde rugwind geen goede optie. Buiten een slap schotje van Jelle Beumeler kwam Milsbeek tot weinig uitgespeelde kansen. Omdat SIOL (tegen de wind in) ook geen kansen creëert is er voor de toeschouwers weinig te genieten. Een mooie aanval net voor rust resulteerde bijna de voorsprong voor de Rood Zwarten. De inzet van Jelle van Hensbergen ging echter net naast.

De 2e helft zijn de rollen echter omgedraaid. SIOL begint sterk met de wind in de rug en na gepruts in de Milsbeek verdediging lijkt SIOL op voorsprong e komen. Echter het doelpunt wordt door de goed leidende scheidsrechter afgekeurd. Milsbeek probeert de straffe wind te bestrijden met combinatievoetbal maar helaas wordt toch te snel gekozen voor de lange bal. Een van de weinige goede aanvallen levert na een kopbal van ÿoungster” Luuk de Bruin een kans op. Waar de wedstrijd op een 0-0 lijkt te eindigen slaat in het laatste kwartier de vlam in de pan. Een knal van Derek Smittenberg spat uiteen op de paal en de ploeg van Danny Claassen lijkt toch de 3 punten mee te nemen. Echter dom balverlies op het middenveld leidt tot een snel uitgevoerde counter van SIOL waaruit zij de 0-1 scoren. Met nog 10 minuten te gaan maakt ook de 17 jarige Thijs Theunissen zijn debuut, maar de Rood Zwarten hebben niet de power om de gelijkmaker te forceren.

Wederom een teleurstellend resultaat, komende zondag komt er weer een ploeg uit de onderste regionen op bezoek in Milsbeek. De mannen van Danny Claassen zullen uit een ander vaatje moeten tappen om de 3 punten in Milsbeek te houden.