Milsbeek verliest in blessuretijd van koploper

In de thuiswedstrijd onder ideale omstandigheden scoorde koploper Festilent in de 95e minuut de winnende treffer.

De druiven voor Milsbeek waren erg zuur en na het doelpunt was er een enorme vreugde explosie van de Festilent spelers en de vele meegereisde supporters uit Zeeland. Door deze zege behaalde Festilent de 1e periodetitel. De wedstrijd kende weinig doelpogingen maar was boeiend en spannend tot de allerlaatste minuut. Het hard werkende Milsbeek had zich prima ingesteld op de speelwijze van de gasten uit Zeeland. Er werd gestreden voor elke meter en verdedigend zat de formatie prima in elkaar. In het eerste half uur had Festilent het meeste balbezit en het betere combinatiespel. Milsbeek gaf echter geen krimp. Tekenend voor de wedstrijd was dat het 1e schot tussen de doelpalen pas in de 27e minuut te noteren viel. Tegen het einde van de 1e helft kroop Milsbeek iets meer uit de verdedigende stellingen maar kon verder ook geen gevaar stichten voor het doel van de tegenstander. Zodoende een terechte 0-0 ruststand.

In de 47e minuut miste Festilent een mooie kans om de score te openen maar de bal ging net over de doellat. Met de invallers Pepe van Hoeve en Daniel Janssen probeerde Milsbeek aanvallend iets meer mogelijkheden te scheppen. In de 75e minuut na balverlies van Festilent op de helft van Milsbeek stuurde van Hoeve Daniel Janssen de diepte in. Na het sprintduel en 1 tegen 1 duel met de keeper scoorde hij enigszins gelukkig de luid bejubelde openingstreffer. Zou de stunt lukken om de koploper  de eerste nederlaag toe te brengen?? Het duel bleef boeien en werd naarmate de tijd vorderde steeds spannender. Een ongevaarlijke voorzet in de 82e minuut werd door doelman Sillessen foutief beoordeeld en de spits kon tot zijn eigen verbazing ongehinderd de gelijkmaker binnenkoppen. In de 90e minuut kreeg Milsbeek na een prima counter de mogelijkheid om te scoren maar een fantastische verdedigende actie voorkwam de voorsprong voor Milsbeek. Het vele publiek verzoende zich al met een terechte 1-1 uitslag. De prima leidende scheidsrechter Schuurmans uit Heesch moest enkele minuten bijtellen en juist in die fase scoorde de koploper met weer een kopbal de beslissende goal. Vanaf de aftrap kreeg Milsbeek nog een allerlaatste mogelijkheid om te scoren maar de vrije trap viel in een mêlee van spelers juist voor de voeten van Festilent. Na het laatste fluitsignaal een feestvierend Pestilent en een zeer terneergeslagen Milsbeek.

Met eenzelfde vechtlust en spel opvatting van Milsbeek moet er a.s. zondag uit tegen FC de Rakt een mooi resultaat behaald kunnen worden om de kater van deze zondag weg te spelen.