Gelukkige overwinning Milsbeek!!

In de zeer goed bezochte derby tegen Achates wist Milsbeek een benauwde 1-0 zege te behalen. Ondanks de vele regenval was het hoofdveld in Milsbeek prima te bespelen. In een gelijkopgaande 1e helft waren er weinig doelrijpe kansen te noteren. Milsbeek was 2 keer enigszins gevaarlijk na 2 kopballen van Roy Neijenhuis. Achates zag een inzet bij de eerste paal ternauwernood gered door doelman Cillessen. Beide ploegen speelden veelvuldig op balbezit maar konden niet echt gevaarlijk voor het doel van de tegenstander worden.

De 2e helft een iets beter Achates en Milsbeek kon het nivo van de eerste helft niet continueren. Achates kreeg een aantal mogelijkheden om de score te openen maar faalde steeds in de afwerking. Milsbeek kon wel enkele keren voetballend counteren waarbij  invaller Daniel Janssen door een prima verdedigende actie het scoren werd belet. Hij werd hierbij zodanig geblesseerd dat hij na een 5 minuten invalbeurt weer het veld moest verlaten. De voor hem ingevallen Pepe van Hoeve werd uiteindelijk de matchwinner. Hij passeerde in de 78e minuut de rechterverdediger en zijn enigszins houdbaar schot zorgde voor de enigste treffer in deze sportieve derby. Achates zette Milsbeek onder druk en met o.a. een redding op de doellijn wist Milsbeek het doel schoon te houden.

Milsbeek staat nu stevig op de 3e plaats maar zal a.s. zondag in Mill tegen Juliana een beter nivo moeten tonen om ook daar de ongeslagen status na de winterstop met 16 punten uit 6 wedstrijden te kunnen behouden.